Δώρο εκπτωτικά κουπόνια για τα ψώνια τους στους κατοίκους που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 κάνει το Πεκίνο την ώρα που η Κίνα προσπαθεί να επιταχύνει τον ρυθμό εμβολιασμού του πληθυσμού της κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Η περιοχή Ντασίνγκ, με πληθυσμό περίπου 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους, άρχισε να παραδίδει εκπτωτικά κουπόνια σήμερα σε αυτούς που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Η αξία των κουπονιών κυμαίνεται από 8 γουάν (περίπου 1,03 ευρώ) ως 30 γουάν (περίπου 3,8 ευρώ) ανάλογα με διάφορες συνθήκες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα σούπερ μάρκετ της Ντασίνγκ, ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συνολικό ύψος των εκπτώσεων που θα γίνουν μέσω αυτών των κουπονιών ανέρχεται σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 25,9 εκατομμύρια ευρώ), γράφει η Ημερησία του Πεκίνου, η επίσημη εφημερίδα των αρχών του κομμουνιστικού κόμματος στην πόλη.

Κάποιοι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο τα κινεζικά ΜΜΕ εξέφρασαν ανησυχίες για τα κουπόνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η παρότρυνση των ανθρώπων να εμβολιαστούν με αυτόν τον τρόπο θα μειώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια», έγραψε κάποιος στο Weibo.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 73% του πληθυσμού της Ντασίνγκ ηλικίας 18 ετών και άνω έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με την Ημερησία του Πεκίνου.

Η ημερήσια παραγωγή εμβολίων κατά της COVID-19 έχει φτάσει τις περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις στην Κίνα, δηλαδή σε περισσότερες από τις τριπλάσιες από τις 1,5 εκατομμύριο δόσεις που παράγονταν ημερησίως την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημα μέσα ενημέρωσης.ΠΗΓΗ