Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν έξω από ένα κατάστημα Harrods στο Λονδίνο το Σάββατο. Ένα τεράστιο πλήθος νέων ανθρώπων χωρίς μάσκες συγκεντρώθηκε, μπλοκάροντας έναν δρόμο και αναγκάζοντας την αστυνομία να παρέμβει.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνονται εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρωμένοι έξω από το πολυτελές πολυκατάστημα στο δυτικό Λονδίνο, να πίνουν και να βρίσκονται σε ομάδες περισσότερων από έξι ατόμων.

Σχεδόν κανείς τους δεν φαίνεται να τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις ή να φορά μάσκα, παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπάρχει απίστευτος συνωστισμός.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί έξω από το Harrods τον περσινό Δεκέμβριο, όταν τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν. Ένα τεράστιο πλήθος είχε επιχειρήσει να μπει μέσα στο κατάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξαν καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και κήποι τον παμπ, με τους κατοίκους του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Αγγλίας να απολαμβάνουν ένα ποτό μετά από τέσσερις μήνες.

H Βρετανία έχει διαθέσει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλο τον πληθυσμό της με ηλικία άνω των 50 ετών, πετυχαίνοντας το στόχο που είχε τεθεί για την προσφορά εμβολίων στις εννέα ομάδες υψηλής προτεραιότητας μέχρι τη 15η Απριλίου.

Η χώρα υλοποίησε ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού για τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς βρέθηκε πίσω μόνο από το Ισραήλ στην αναλογία του πληθυσμού της που έλαβε τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19.ΠΗΓΗ