Βρες ένα καλύτερο σχολείο για τον γιο σου, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ένας καθηγητής προβληματικού σχολείου στο Κουίνς της Νέας Υόρκης σε μια μητέρα μαθητή που τα παίρνει τα γράμματα.

Η Keisha Ellis πήγε να ρωτήσει τι να κάνει για να βελτιωθούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις του 11χρονου γιου της: «Είναι τρομακτικό να το ακούς αυτό από έναν καθηγητή που σου μιλάει για τον γιο σου», δήλωσε συγκλονισμένη στη New York Post, «δεν μου είπαν πως θα δουλέψουν μαζί του ή θα προσπαθήσουν να του μιλήσουν, μου είπαν απλά να φύγουμε».

«Βρες ένα καλυτερο σχολείο για τον γιο σου»

Η Ellis ανησυχεί πως ο 11χρονος θα αποτύχει στο όνειρο που έχει να γίνει δικηγόρος αν παραμείνει σε αυτό το σχολείο, όπου το 70% των μαθητών δεν περνούν ούτε τις απολυτήριες εξετάσεις στη γλώσσα.

«Μου είπαν πως είναι καλός μαθητής, έξυπνος μαθητής. Αλλά μου είπαν επίσης πως το σχολείο δεν είναι ανταγωνιστικό, κι έτσι θα μείνει κι αυτός πίσω, όπως τα υπόλοιπα παιδιά».

Το σχολείο έχει κυρίως μη προνομιούχους αφροαμερικανούς μαθητές και μάλλον όλοι οι γονείς παίρνουν το μήνυμα, καθώς το ποσοστό εγγραφών έχει μειωθεί κατά 17% από το 2017 ως σήμερα.

Η Ellis είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορεί να στείλει το παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο…

ΠΗΓΗ