Τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ με στόχο την επίλυση της μακράς τους διαμάχης για αθέμιτες επιδοτήσεις στις αεροπορικές εταιρείες Airbus και Boeing επιβεβαίωσε την Τρίτη (15/6) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Η σύνοδος ξεκίνησε με μια σημαντική εξέλιξη για τα αεροσκάφη. Αποφασίσαμε από κοινού να επιλύσουμε αυτή την διαμάχη. Σήμερα τηρήσαμε την υπόσχεσή μας», επεσήμανε η φον ντερ Λάιεν μετά την άφιξη του Αμερικανού Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ.

Οι δύο πλευρές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δέχθηκαν να αναστείλουν για πέντε χρόνια τους τιμωρητικούς δασμούς που είχαν επιβάλει εκατέρωθεν στο πλαίσιο της διαμάχης.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ χαιρέτισε σήμερα την «καλή συμφωνία» μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη διαμάχη Airbus-Boeing και ζήτησε να «κλείσει οριστικά» το θέμα αυτό, σε δήλωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο. Είναι «εξαιρετική είδηση για τις γαλλικές και τις ευρωπαϊκές εταιρείες», ήταν η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ.ΠΗΓΗ