Εξήντα τρία κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαίωσε το τελευταίο 24ωρο το υπουργείο Υγείας της Κίνας, ο υψηλότερος αριθμός που ανακοινώνεται από τον Ιούλιο, καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν εστία του νέου κορονοϊού που εντόπισαν σε περιοχή κοντά στο Πεκίνο.

Η χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός πριν από έναν χρόνο έχει πρακτικά θέσει υπό έλεγχο την πανδημία από την άνοιξη, χάρη στους αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, τη γενική χρήση μασκών προστασίας, στα περιοριστικά μέτρα και στις εφαρμογές ιχνηλάτησης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Ωστόσο η Κίνα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει άνοδο των κρουσμάτων, αν και οι αριθμοί που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας δεν έχουν καμία σχέση με τους απολογισμούς σε άλλα κράτη, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σιτζιαζουάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χεμπέι, που περιβάλλει το Πεκίνο — 51 περιπτώσεις, στις οποίες πρέπει να προστεθούν 59 ασυμπτωματικοί φορείς.

Στην περιοχή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι βασικοί αυτοκινητόδρομοι προς τη Σιτζιαζουάν, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, έκλεισαν, ενώ τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων και των τρένων ανεστάλησαν, για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, ο κυριότερος συγκοινωνιακός σταθμός της πόλης έκλεισε και δεν επιτρέπεται πλέον να εισέρχονται σε αυτόν ταξιδιώτες, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

«Υποβλήθηκα σε τεστ χθες βράδυ, αλλά δεν έχω πάρει ακόμα αποτέλεσμα. Χωρίς αυτό δεν μπορώ να φύγω από την πόλη», εξήγησε μια νέα που ερωτήθηκε από το CCTV.

Κατά τον επίσημο απολογισμό, η Κίνα έχει καταγράψει 4.634 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 87.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Στην μεγάλη πλειονότητά τους οι θάνατοι καταγράφουν στην Ουχάν (κεντρική Κίνα) όταν άρχιζε η πανδημία.

(φωτογραφία αρχείου)

ΠΗΓΗ