Ενάντια στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κύπρου, μεταξύ των οποίων είναι και οι θρησκευτικές λειτουργίες χωρίς την παρουσία πιστών, τάσσεται ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Ο Μητροπολίτης είπε ότι οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν και οι λειτουργίες θα ακολουθούνται κανονικά. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στα όρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου, πληροφορώ ως τόπον αρμόδιος Μητροπολίτης, ότι οι ιεροί ναοί μας θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους και δεν θα κλείσουν καθ΄οιονδήποτε τρόπο. Δηλαδή, τόσον οι ιερές Ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες, όσο και τα ιερά Μυστήρια θα τελούνται κανονικά. Ούτε κορδέλες θα τοποθετηθούν στους σκάμνους, ούτε οποιοσδήποτε ιερές ή επίτροπος θα έχει το δικαίωμα να καθορίζει τον αριθμό των εισερχόμενων στον ναό πιστών, ούτε και να τους απαγορεύσει την είσοδο εν ώρα Ακολουθίας».

Και συνεχίζει σύμφωνα με το sigmalive.com:

«Εάν η απρόσκοπτη λειτουργία των ναών μας θεωρηθεί ότι αντίκειται στα σχετικά κυβερνητικά διατάγματα, την ευθύνη δεν θα έχουν, ούτε οι ιερείς, ούτε οι διακόνοι, ούτε οι εκκλησιαστικοί επίτροποι, αλλά την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου, ενώπιον του Θεού και ενώπιον του νόμου, εγώ προσωπικά, ο Μητροπολίτης σας. Και είμαι έτοιμος, χάριν την απρόσκοπτης λειτουργίας των ιερών μας ναών και της τέλεσης των Ακολουθιών και Μυστηρίων μας, να παραστώ στα δικαστήρια του κόσμου τούτου».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Μητροπολίτης είχε απασχολήσει ξανά με το δημόσιο κάλεσμά του στους πιστούς να προσέλθουν σε αγρυπνία, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ήταν, είναι και θα είναι σε ισχύ.

ΠΗΓΗ