«Εντελώς απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον και ζήτησε «σεβασμό στη δημοκρατική διαδικασία».

«Οι βιαιότητες χθες βράδυ στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον είναι εντελώς απαράδεκτες. Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε ο Μνούτσιν κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Η δημοκρατία μας θα υπερισχύσει και οι θεσμοί μας θα παραμείνουν ισχυροί. Τώρα είναι η ώρα το έθνος μας να ενωθεί και να σεβαστεί την δημοκρατική διαδικασία στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μνούτσιν, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον για να συνεχιστούν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε κοινές δηλώσεις, που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, με τον Μνούτσιν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την εισβολή διαδηλωτών στο αμερικανικό Καπιτώλιο «επαίσχυντη» και καταδικαστέα ενέργεια και δήλωσε πως δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι θα «υπερισχύσει η αμερικανική δημοκρατία», προσθέτοντας:«Ανέκαθεν υπερίσχυε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ