Θετικά είναι τα μηνύματα τα οποία εκπέμπει η γερμανική φαρμακευτική βιομηχανία για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν οι εταιρείες Pfizer και Biontech. Όπως επισημαίνεται αναμένει ότι θα παραχθεί σύντομα ένας μεγαλύτερος αριθμός δόσεων και θα είναι σύντομα διαθέσιμος στη Γερμανία.

«Βλέπουμε τους πρώτους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στη Γερμανία έξι ημέρες μετά την έγκριση (του εμβολίου των ΒionTech και Pfizer) και θα έχουμε σημαντικά περισσότερους εμβολιασμούς τον Ιανουάριο, διότι παραδίδονται όλο και περισσότερες από τις ποσότητες που παραγγέλθηκαν από το κράτος. Και αυτό γίνεται διότι οι κατασκευαστές του εμβολίου (ΒionTech και Pfizer) τα έχουν προπαραγάγει», δήλωσε ο Χαν Στόιτελ, πρόεδρος της Ένωσης Ερευνητών Κατασκευαστών Φαρμάκων (VFA) στην Rheinische Post όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κάθε επιπλέον κατασκευαστής που θα λαμβάνει έγκριση θα μπει επίσης γρήγορα στην αγορά με προπαρασκευασμένες παρτίδες», προέβλεψε ο Στόιτελ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «οι δυνατότητες παραγωγής του εμβολίου για τον κορονοϊό αυξάνονταν παντού στη Γερμανία, για παράδειγμα στο Μάιντς, το Μάρμπουργκ, το Ντεσάου και το Τίπινγκεν».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ