Χθες, Τρίτη (25/05), έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο πως οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συναντηθούν από κοντά τον Ιούνιο στη Γενεύη. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο κατά πόσο το τετ-α-τετ των Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν θα φέρει τα αποτελέσματα που ενδεχομένως πολλοί να προσμένουν.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει τυπική επανεκκίνηση στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη σύνοδο κορυφής μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν πρέπει να μειωθεί η σημασία της.

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Να περιμένει κανείς ότι κατά τη διάρκεια μίας πρώτης συνάντησης θα υπάρξει κατανόηση σε ζητήματα που διαφωνούμε βαθύτατα, είναι κάτι το αμφίβολο. Όμως την ίδια στιγμή δεν θα ήταν σωστό να μειώσουμε τη σημασία αυτής της συνάντησης», επισήμανε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι η Μόσχα δεν αναμένει από τη συνάντηση των δύο ηγετών επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ. «Ασφαλώς, στην περίπτωση αυτή δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για επανεκκίνηση. Η εμπειρία που έχουμε από την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις δεν είναι η καλύτερη», είπε, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ παίζει επίσης τον ρόλο του.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών είναι πολύ σημαντική. «Σημασία έχει ότι παρόλα αυτά οι δύο πρόεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να παραθέσουν τις δικές τους θέσεις για τα ζητήματα εκείνα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις δύο χώρες. Και επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για τα ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πεσκόφ.ΠΗΓΗ