Η έρευνα και η όλη επιχείρηση που οδήγησαν στην σύλληψη επτά ιταλών πρώην τρομοκρατών σήμερα στο Παρίσι ονομάσθηκε «κόκκινες σκιές», αναφέρει το ΑΠΕ.

O Iταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι εξέφρασε «ικανοποίηση για την απόφαση της Γαλλίας να δώσει πράσινο φως στις δικαστικές διαδικασίες -έπειτα από σχετικό ιταλικό αίτημα- που αφορούν άτομα τα οποία ευθύνονται για σοβαρότατες τρομοκρατικές πράξεις» διότι «η πληγή που δημιούργησαν είναι ακόμη ανοικτή».

«Η μνήμη των βάρβαρων αυτών πράξεων είναι ζωντανή στη συνείδηση των Ιταλών. Εγώ και όλη η κυβέρνηση συνεχίζουμε να συμπάσχουμε με τους συγγενείς των θυμάτων, τιμώντας, με συγκίνηση, την θυσία των θυμάτων», ολοκλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η Ιταλίδα υπουργός δικαιοσύνης Μάρτα Καρτάμπρια από την πλευρά της πρόσθεσε ότι «η απόφαση αυτή της Γαλλίας είναι ιστορική και απαλείφει κάθε εμπόδιο που συναντούσε η δικαιοσύνη στην όλη πορεία της». «Η υπόθεση αυτή για την Ιταλία αποτελεί βαθιά πληγή, εξαιτίας του βαρύτατου φόρου αίματος και της επίθεσης στους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας»ΠΗΓΗ