Σοβαρό είναι το πολιτικό πλήγμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι Δημοκρατικοί. Η πρόταση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για αύξηση στα 15 δολάρια του κατώτερου ωριαίου μισθού στις ΗΠΑ δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στο πακέτο οικονομικής βοήθειας 1,9 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, όπως αποφάσισε η αρμόδια νομική σύμβουλος της Γερουσίας Ελίζαμπεθ Μακντόνο.

Οι Δημοκρατικοί επιδιώκουν να ψηφίσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας χωρίς ψήφους από τους Ρεπουμπλικάνους, όπως δήλωσαν χθες, Πέμπτη, μέλη του Κογκρέσου.

Τόσο μετριοπαθή όσο και προοδευτικά στελέχη των Δημοκρατικών ήλπιζαν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η αύξηση του κατώτερου μισθού θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο, προκειμένου να βοηθηθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα, που εδώ και μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της σοβαρής υγειονομικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν «είναι απογοητευμένος από την απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και «θα συνεργαστεί με ηγέτες στο Κογκρέσο, ώστε να αποφασιστεί ο καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός, καθώς κανένας σε αυτή τη χώρα δεν θα πρέπει να δουλεύει με πλήρη απασχόληση και να ζει στη φτώχεια».

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη μάχη για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια (την ώρα), ώστε να βοηθήσουμε εκατομμύρια Αμερικανούς εργαζόμενους που παλεύουν, αλλά και τις οικογένειές τους».ΠΗΓΗ