Η Ταϊλάνδη αναμένεται να προσφέρει το εμβόλιο της Moderna κατά της COVID-19 στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της, καθώς επιταχύνει την προώθηση της εκστρατείας εμβολιασμού, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών Υγείας.

Η τελευταία προσπάθεια επίσπευσης των εμβολιασμών γίνεται εξαιτίας της σταδιακής κλιμάκωσης της δημόσιας κριτικής, σχετικά με την αργοπορία προώθησης των εμβολιασμών που γίνονται χωρίς οικονομικό κόστος για τον πληθυσμό, από την κυβέρνηση.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 1,73 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι οποίες, αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από το 1% του πληθυσμού.

Οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν ακόμη αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα της χώρας σχετίζονται με την τουριστική βιομηχανία, ενώ η Ταϊλάνδη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα μολύνσεων.

Η κυβέρνηση αναμένει την εγχώρια παραγωγή 61 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca, από τον Ιούνιο.

Ωστόσο, οι εμβολιασμοί αυτοί, καθώς και οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna δε θα προσφερθούν χωρίς οικονομικό κόστος.

Η Moderna κατέθεσε αίτηση τον προηγούμενο μήνα για την έγκριση χρήσης του εμβολίου της στην Ταϊλάνδη. Η αίτηση αυτή, αναμένεται ότι θα εγκριθεί σύντομα, δήλωσε ο Γουιθούν Ντανγουϊμπούν, επικεφαλής του Οργανισμού Φαρμάκων της Ταϊλάνδης.

«Αυτό που αναμένουμε από τη Moderna είναι η τήρηση της δέσμευσης της, για το πόσο σύντομα θα μπορέσουν να εισάγουν το εμβόλιο τους» δήλωσε ο ίδιος.ΠΗΓΗ