Απίστευτες είναι οι εικόνες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας από το Κεντ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου περισσότερα από 1.500 φορτηγά έχουν εγκλωβιστεί και περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα με τη Γαλλία.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα με το Ηνωμένο Βασίλιο την Κυριακή εξαιτίας της ανησυχίας που προκάλεσε η μετάλλαξη του κορονοϊού. Περισσότερες από 50 χώρες έχουν ανακοινώσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από τη Βρετανία, όπως μεταδίδει το BBC.

Μια λύση θα μπορούσε να είναι τα τεστ στους οδηγούς αναφέρει ο ανταποκριτής του βρετανικού μέσου στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, μετά την ταχεία αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 σε περιοχές της Αγγλίας, εκ των οποίων μεγάλο μέρος ανήκει σε μια νέα μετάλλαξη του ιού, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα σύσταση σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στα μέτρα που αφορούν στα ταξίδια και τις μεταφορές.

Η σύσταση βασίζεται σε αυτή του Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση για την ελεύθερη κυκλοφορία ως απάντηση στην πανδημία COVID19 και σε άλλα βήματα που ενέκρινε η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες, ιδίως την ανακοίνωση για τις πράσινες λωρίδες.

Παρ’ όλο που είναι σημαντικό να ληφθούν γρήγορα προσωρινά προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του νέου στελέχους του ιού και όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια προς και από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποθαρρύνονται, θα πρέπει να διευκολύνονται τα απαραίτητα ταξίδια και η διέλευση των επιβατών.

Οι απαγορεύσεις πτήσεων και τραίνων θα πρέπει να σταματήσουν δεδομένης της ανάγκης διασφάλισης ουσιαστικών ταξιδιών και αποφυγής διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού.

ΠΗΓΗ