Βήμα προς την προ-covid ζωή τους κάνουν σήμερα 46 εκατομμύρια Ιταλοί σε δεκαπέντε περιφέρειες της χώρας, καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και στην πρόσβαση σε εμπορικές δραστηριότητες.

Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια στην Ιταλία ξανανοίγουν και οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται στα τραπέζια, αλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους. Η κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων στο εσωτερικό των καφέ εξακολουθεί να απαγορεύεται, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Δίνεται και πάλι «πράσινο φως» σε ομαδικά αθλήματα – όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ –, αλλά μόνον υπαίθρια.

Στις 15 Μαΐου θα ξανανοίξουν οι πισίνες και από την 1η Ιουνίου τα γυμναστήρια, αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς τα αποδυτήρια. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε επίσης ότι τα Σαββατοκύριακα τα εμπορικά κέντρα θα μένουν κλειστά.

Ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών, θα μπορούν να μεταβαίνουν ελεύθερα σε άλλους δήμους της περιφέρειάς τους, αλλά και σε όλες τις άλλες «κίτρινες» περιφέρειες, για το σύνολο των οποίων ισχύει η χαλάρωση των μέτρων.

Από τη 15η Μαΐου ως και τη 15η Ιουνίου μέχρι και τέσσερις άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται φίλους και συγγενείς με τους οποίους δεν μοιράζονται την ίδια κατοικία.

Παραμένει ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 σε όλη την επικράτεια.ΠΗΓΗ