Σε 27 κατοικίες και επιχειρήσεις στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου ενός δικηγόρου, επιχείρησε σήμερα η αστυνομία, σε μια επιχείρηση με στόχο μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ύποπτα για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Εισαγγελείς είπαν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο MDR πως οκτώ πρόσωπα, ηλικίας από 24 έως 55 ετών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής κατά τις επιδρομές, οι οποίες έγιναν από 500 αστυνομικούς. Οι ύποπτοι ήταν μέλη των νεοναζιστικών οργανώσεων Turonen και Garde 20, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το MDR.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως οι δύο συμμορίες ελέγχουν εδώ και χρόνια το λαθρεμπόριο των ναρκωτικών στο ανατολικό κρατίδιο της Θουριγγίας, διευθύνοντας ένα δίκτυο που διακινεί κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και όπλα.

Επιδρομή έγινε επίσης στα γραφεία ενός δικηγόρου στο κεντρικό κρατίδιο της Έσσης.

Το MDR μετέδωσε πως οι έρευνές του αποκάλυψαν ότι οι επιδρομές ήταν το αποτέλεσμα παρακολουθήσεων από τις υπηρεσίες ασφαλείας που διήρκεσαν δύο χρόνια.

Τα μέλη των Turonen και Garde 20 αναγνωρίζονται από τα μαύρα ρούχα τους με τα ακροδεξιά εθνικιστικά εμβλήματα. Έχουν γίνει οι κύριοι οργανωτές ακροδεξιών συναυλιών χέβι μέταλ, στις οποίες εμφανίζονται νεοναζιστικά συγκροτήματα από τη Γερμανία και άλλες χώρες.

(φωτογραφία αρχείου)ΠΗΓΗ