Ένας άντρας ουγγρικής καταγωγής συνελήφθη από τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας του Λονδίνου σε 18 οίκους ανοχής της πόλης.

Τη σεξουαλική εκμετάλλευση είχε αυτή τη φορά στο στόχαστρο η Met Police, θέλοντας να εξετάσει το καθεστώς εργασίας των ιερόδουλων του Λονδίνου.

Από τις 46 γυναίκες που μίλησαν, οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι τουλάχιστον οι 5 από αυτές είναι θύματα trafficking. Ο 36χρονος άντρας συνελήφθη ως μαστροπός.

Η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως τα ευρήματα είναι ανατριχιαστικά. Τα θύματα της σεξουαλικής σκλαβιάς είναι ένα ανεπίτρεπτο φαινόμενο και πρέπει να παταχθεί, δήλωσε η αστυνομία.

Οι 46 ιερόδουλες ήταν από την Αγγλία, τη Βραζιλία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Κίνα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ισχυρίστηκε μάλιστα πως πολλά θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης δεν θεωρούν θύματα τον εαυτό τους. Παρά το γεγονός ότι εξαναγκάζονται στη σεξεργασία για να βγάζουν λεφτά για κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτές οι γυναίκες έχουν διδαχθεί, συχνά με τον άσχημο τρόπο, πως δεν πρέπει να εμπιστεύονται την αστυνομία και τις αρχές.

«Αυτή η επιχείρηση οργανώθηκε για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, αυτούς που δεν βλέπει συχνά η κοινωνία», δήλωσε η επιθεωρήτρια Helen Barling, «οι αστυνομικοί προσέφεραν συμβουλές και υποστήριξη ώστε να καταλάβουν αυτές οι γυναίκες ότι δεν είναι μόνες και μπορούμε να κάνουμε κάτι όταν είναι απαραίτητο».

ΠΗΓΗ