Ακόμα 1.242 θανάτους από κορονοϊό κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φτάνει τους 198.974.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 63.430 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φτάνει πλέον τους 7.873.830.

Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία. Η χώρα πλήττεται από το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού από τον Δεκέμβριο που έχουν φέρει ξανά τα νοσοκομεία στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο στρατηγός Εντουάρντου Παζουέλου, δήλωσε εξάλλου χθες ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον νέο κορονοϊό θα αρχίσει μέσα στον μήνα, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν υπογραφτεί συμφωνίες με τις οποίες εξασφαλίστηκαν 354 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσα στο 2021.

Ο Παζουέλου, που επικρίνεται έντονα για την καθυστέρηση στον σχεδιασμό του εμβολιασμού, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, ανέφερε πως ο χθες ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου υπέγραψε διατάγματα που θα διευκολύνουν την έναρξη της ανοσοποίησης.

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την Pfizer ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που εκκρεμούν και να προχωρήσει στην αγορά δόσεων του εμβολίου που ανέπτυξε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ