Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Super Cup Ευρώπης, καθώς επικράτησε 14-11 της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι, στην αναμέτρηση που έγινε σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πανηγύρισε μαζί με τους οπαδούς της το πέμπτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο (μαζί με δύο Euroleague και ένα LEN Trophy) και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο το 2021, μία χρονιά στην οποία κατέκτησε όποιον τίτλο διεκδίκησε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η Τζόρνταν Ράνεϊ με τέσσερα γκολ και η Ιωάννα Σταματοπούλου (αντικατέστησε στα μέσα της β΄ περιόδου τη Διαμαντοπούλου κάτω από τα γκολπόστ) ήταν οι κορυφαίες των «ερυθρολεύκων».

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, κυρίως αμυντικά, όπου η ζώνη με παίκτρια ανάμεσα έδινε στις Ρωσίδες εύκολα σουτ. Η Κίνεφ προηγήθηκε 4-2 και 6-4, όμως η αλλαγή της άμυνας σε πιεστικό man-to-man και η είσοδος της Ιωάννας Σταματοπούλου, αντί της Χρυσής Διαμαντοπούλου, άλλαξε τη ροή του αγώνα. Με δύο συνεχόμενα γκολ της Τζόρνταν Ράνεϊ (ένα σε παίκτρια παραπάνω κι ένα στην κόντρα) κι άλλα δύο της Βάσως Πλευρίτου με παίκτρια παραπάνω, οι «ερυθρόλευκες» ανέτρεψαν το σκορ και πέρασαν μπροστά, με την Κρίστμας να «χτυπάει» κι αυτή στην κόντρα στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης περιόδου και να διαμορφώνει το 9-6 του ημιχρόνου.



ΠΗΓΗ