Σπουδαία νίκη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία και την ψυχολογία του μετά την… παρωδία του αγώνα με την Ρεάλ και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου με 92-69.

Τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος αφού ξεπέρασε στην πράξη την ήττα σοκ από την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε 48 ώρες κατάφερε να συνέλθει πλήρως και να επικρατήσει άνετα της Άλμπα Βερολίνου με 92-69. Σπουδαία εμφάνιση από τον Λεωνίδα Κασελάκη, ενώ πρώτος σκόρερ για τους “πράσινους” ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου που είχε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ πολύ καλός και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο Μπέντιλ επιβραβεύτηκε από τον προπονητή του για την εμφάνισή του κόντρα στην Ρεάλ και βρέθηκε στην πεντάδα του Παναθηναϊκού αλλά με συνεχόμενα λάθη σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο δίλεπτο βρέθηκε στον πάγκο. Μάλιστα στο τρίλεπτο στον πάγκο πέρασε και ο Νεμάνια Νέντοβιτς αφού είχε ήδη χρεωθεί με 2 φάουλ και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει ρυθμό, με την Άλμπα να προηγείται με 0-4 στο ξεκίνημα. Ο Παπαγιάννης ήταν και πάλι εξαιρετικός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, όντας… φόβητρο στην άμυνα και εξαιρετικός στις τοποθετήσεις του στην επίθεση, ενώ ο Παπαπέτρου ήταν “ζεστός”. Ο αρχηγός του “Τριφυλλιού” στο τρίλεπτο έκανε το 7-6 και ακολούθησε σερί 7-0 για το 14-6 με τον Ρενέσεις να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε και πάλι τα γνωστά του σκαμπανεβάσματα το 17-8 έγινε 17-13, αλλά οι “πράσινοι” με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τέλος της περιόδου από Παπαπέτρου και Ουάιτ πήραν και πάλι προβάδισμα 7 πόντων, 25-18.



ΠΗΓΗ