Μέτριος, προβλέψιμος και χωρίς οργάνωση στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερος και πιο ουσιαστικός στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έφτασε σε μια νίκη (2-0) χωρίς να παίξει θετικό ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, χάρη σε μια μοναδική έμπνευση του Τζόλη και ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που κέρδισε ο επιδέξιος νεαρός Έλληνας επιθετικός, που ήταν και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην αναμέτρηση της Τούμπας. 

Στο πρώτο ημίχρονο ελάχιστες αξιόλογες φάσεις έγιναν. Στην πρώτη από αυτές ο Ινγκασον στο 10′ κέρδισε κεφαλιά στην περιοχή του Αστέρα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Η κομβική φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 37′, όταν ο Ελ Καντουρί έπεσε στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι, ο κ. Φωτιάς δεν είχε την ίδια γνώμη, ο Ντάνι Σουάρες ζήτησε εξηγήσεις από τον Μαροκινό του ΠΑΟΚ, ο τελευταίος τον απώθησε με το κεφάλι και η κατάληξη της «κοκορομαχίας» ήταν να δει με την χρήση του VAR o παίκτης του ΠΑΟΚ την κόκκινη κάρτα και ο Σουάρες την κίτρινη, γεγονός όμως που ελάχιστα δυσκόλεψε τον ΠΑΟΚ, που συνέχισε και τέλειωσε με 10 παίκτες.

Με έναν αναιμικό ΠΑΟΚ που περισσότερο προβλημάτιζε παρά ικανοποιούσε, έληξε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε και ο ΠΑΟΚ έδειξε σαφώς καλύτερο πρόσωπο. Με ηγέτη το νεαρό Τζόλη και καλούς συμπαραστάτες τους συμπαίκτες του στην επίθεση, έφτασε στο προσδωκόμενο που ήταν το γκολ και φυσικά η νίκη.



ΠΗΓΗ