Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να έχει προκληθεί σάλος γύρω από το όνομα του Κάλβιν Ρίντλεϊ και την ενασχόληση του με το στοίχημα, ωστόσο αυτός δεν είναι ο μοναδικός παίκτης του NFL που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό, εξαιτίας των στοιχημάτων που πόνταρε σε αγώνες του πρωταθλήματος. Πριν προχωρήσουμε στο αναλυτικό και άκρως ενδιαφέρον άρθρο, να θυμίσουμε πως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει μεγαλώσει η μάχη για τον Πρωταθλητή του NBA με όλους και περισσότερους να ψάχνουν nba προγνωστικά για να στοιχηματίσουν στις μεγάλες μάχες των Play off.

Μεγαλώνει η λίστα των παικτών του NFL που αποβάλλονται από το πρωτάθλημα, εξαιτίας της ενασχόλησης τους με το στοίχημα, με την πιο πρόσφατη περίπτωση να είναι αυτή του παίκτη των Ατλάντα Φάλκονς, Κάλβιν Ρίντλεϊ, ο οποίος εντοπίστηκε να στοιχηματίζει σε αγώνες του 2021, σε μια περίοδο μάλιστα που απουσίαζε από την ομάδα για ψυχολογικούς λόγους. Η τιμωρία του θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν 2022 του NFL, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε στοιχηματίσει συνολικά $1.500.

Η αντίδραση της διοργανώτριας αρχής ήταν άμεση και μέσω επιστολής που απέστειλε στον Ρίντλεϊ τόνισε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο βασικό για την επιτυχία του NFL και για τη φήμη όσων σχετίζονται με το πρωτάθλημά μας από το να υποστηρίζουμε την ακεραιότητα του παιχνιδιού. Αυτή είναι ευθύνη κάθε παίκτη, προπονητή, ιδιοκτήτη, αξιωματούχου παιχνιδιού και οποιουδήποτε άλλου απασχολείται σε αυτό.

Οι ενέργειές σας την έθεσαν σε κίνδυνο, απείλησαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δυνητικά υπονόμευσαν τη φήμη των συμπαικτών σας σε όλο το NFL. Για δεκαετίες, το στοίχημα σε αγώνες NFL θεωρούνταν από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις της πολιτικής του πρωταθλήματος που δικαιολογούσε ουσιαστικές κυρώσεις. Στην περίπτωσή σας, σας αναγνωρίζω και σας επαινώ για την έγκαιρη αναφορά σας και για την παραδοχή των πράξεών σας».

Έτσι ο Ρίντλεϊ έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του NFL που αποβάλλεται από το πρωτάθλημα εξαιτίας στοιχηματισμού. Πάμε να δούμε ποιοί είναι οι υπόλοιποι παίκτες.

Alex Karras, 1963

Ένας από τους πρώτους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος που αποβλήθηκαν από το NFL, ήταν ο Άλεξ Κάρας, που ήταν παράλληλα και ηθοποιός, συμμετέχοντας μάλιστα σε ταινίες όπως το “Webster”, το μιούζικαλ “Victor/Victoria” και το “Blazing Saddles”. Ο ίδιος αγωνιζόταν στους Lions και έχασε τη σεζόν 1963, καθώς παραδέχτηκε ότι στοιχημάτιζε σε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το 1964 επέστρεψε στην ομάδα και αγωνίστηκε ακόμη επτά σεζόν, πριν αποσυρθεί.

Paul Hornung, 1963

Ο Κάρρας δεν ήταν ο μόνος παίκτης που αποβλήθηκε τη σεζόν 1963 από το πρωτάθλημα λόγω στοιχηματισμού. Ο Paul Hornung αποβλήθηκε επίσης από το NFL για έναν χρόνο, καθώς όπως είχε αποκαλύψει ο τότε επίτροπος, Pete Rozelle, ο Hornung είχε στοιχηματίσει περισσότερα από $500 σε παιχνίδια του NFL. Ο ίδιος επανήλθε στη δράση το 1964, ενώ αγωνίστηκε ακόμη τρεις σεζόν με τους Packers, πριν την απόσυρση του εξαιτίας τραυματισμού του στον αυχένα. Μάλιστα ήταν στη νικητήρια ομάδα των Packers στο Super Bowl, ωστόσο δεν είχε αγωνιστεί εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού.

Ο ίδιος αρκετά χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2012, μιλώντας για την αποβολή του από το πρωτάθλημα λόγω στοιχηματισμού δήλωσε μεταξύ άλλων: “Κοιτάζοντας πίσω αισθάνομαι θυμωμένος με τον εαυτό μου. Δεν ήμουν ο μοναδικός που στοιχημάτιζε. Ήξερα άλλους δέκα παίκτες που το έκαναν, μιλούσαν συνεχώς για αυτό και για τα στοιχήματα που κέρδιζαν, ωστόσο ποτέ δεν θα τους πρόδιδα. Δεν υπήρχε λόγος να προκαλέσω σάλο”.

Art Schlichter, 1983

Ο παίκτης των Baltimore Colts είχε όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια πρόβλημα με τον τζόγο από τα κολεγιακά του χρόνια, ενώ είδε γρήγορα την καριέρα του στο NFL να κατηφορίζει. Ξεκίνησε να ποντάρει σε ιπποδρομίες και στη συνέχεια και σε άλλα αθλητικά γεγονότα, ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 1983 είχε χάσει το ποσό των $389,000. Αυτό οδήγησε τον επίτροπο του NFL Πιτ Ροζέλ να τον τιμωρήσει με αναστολή για τη σεζόν του 1983.

Το 1987 ο Art Schlichter έφτασε μια ανάσα από τους Bengals, ωστοσο τον Ιανουάριο ο ίδιος συνελήφθη, καθώς βρισκόταν πίσω από μία επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων παράνομων αθλητικών στοιχημάτων και έτσι δεν επέστρεψε ποτέ στο NFL. Ως αποτέλεσμα του εθισμού του στον τζόγο, ο Art Schlichter πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του μέσα στη φυλακή, ενώ πιο πρόσφατα πέρασε δέκα χρόνια στη φυλακή από το 2011 έως το 2021 και πάλι για παράνομες δραστηριότητες στα τυχερά παιχνίδια.

Josh Shaw, 2019

Η πιο πρόσφατη υπόθεση στοιχηματισμού στο NFL μετά τον Ρίντλεϊ, είναι αυτή του Josh Shaw το 2019, όταν ο παίκτης των Cardinals αποβλήθηκε, καθώς πιάστηκε να ποντάρει σε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όπως έγινε γνωστό ο Shaw βρέθηκε το 2019 σε καζίνο του Λας Βέγκας, όπου στοιχημάτισε μεγάλα ποσά σε πολλά αθλητικά γεγονότα.

Τον Μάρτιο του 2021 η διοργάνωση επανέφερε τον Shaw, ωστόσο ο ίδιος δεν είχε βρει ακόμη ομάδα και ενώ μέχρι πρότινος είχε αγωνιστεί στους Bengals, Chiefs, Buccaneers και Cardinals από το 2015 έως το 2019.





ΠΗΓΗ