Περίπατο έκανε η Εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών, στο δεύτερο παιχνίδι της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ, καθώς διέλυσε 24-3 την Ρουμανία.

Η «Γαλανόλευκη» συνέτριψε 24-3 την αδύναμη του ομίλου, Ρουμανία, διπλασιάζοντας έτσι τις νίκες της στον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης, μετά τη νίκη της στο ντέρμπι με την Ουγγαρία. Ακολουθεί το δεύτερο μεγάλο ματς της Α΄ φάσης με την Ολλανδία, όπου με νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα «κλειδώνει» την πρωτιά στον όμιλο.

Το σημερινό ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Η Αλεξία Καμμένου άφησε εκτός 13άδας τις Ελευθερία Πλευρίτου και Έλενα Ξενάκη, προκειμένου να τις ξεκουράσει μετά το απαιτητικό ματς με την Ουγγαρία κι ενόψει του δεύτερου ντέρμπι του ομίλου με την Ολλανδία, την Τρίτη 30/8 (21:30), ενώ έδωσε πολύ χρόνο συμμετοχής στις νεαρές παίκτριες της ομάδας, Την εστία της εθνικής υπερασπίστηκε σε όλο το παιχνίδι η Ελένη Σωτηρέλη, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να παίρνει ρεπό, μετά τη μεγάλη εμφάνισή της απέναντι στις Μαγυάρες.





ΠΗΓΗ