Με τον χειρότερο τρόπο «έκλεισε» το 2020 ο Παναθηναϊκός αφού οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τον Ερυθρό Αστέρα στη Σερβία με 74-71 και πήγαν το ρεκόρ τους στο 5-11. Όαση σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του «τριφυλλιού» ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός των «πράσινων» ήταν εκείνος που στο τέλος πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την κουβάλησε μέχρι την κόρνα, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. Ο Παπαπέτρου τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λένε, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι στη Σερβία, με τον Παπαγιάννη να είναι εντυπωσιακός στην άμυνα και τους παίκτες του Γιώργου Βόβορα να «χτυπάνε» από τα 6,75. Αποτέλεσμα στο πρώτο πεντάλεπτο το σκορ να είναι 4-10 για τους φιλοξενούμενους. Από εκεί και πέρα όμως, άρχισε η… κατρακύλα. Κακές επιστροφές, ανύπαρκτος στα ριμπάουντ και το κακό έγινε. Σε δύο φάσεις. Αρχικά με σερί 7-0, με τον Αστέρα να παίρνει προβάδισμα με σουτ τριών πόντων του Νταβίντοβατς και ενώ απέμεναν 4 λεπτά. Εκεί ο Ουόλντεν πήρε…φωτιά και με 11 συνεχόμενους πόντους «οδήγησε» την ομάδα του στο 22-13 με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 22-15.



ΠΗΓΗ