Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύθηκε πολύ απέναντι στον μαχητικό Ζντένεκ Κόλαρ, αλλά με επική ανατροπή στο tie break του 4ου σετ επικράτησε με 3-1 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (Νο95).

Έχοντας πάρει το μάθημά του από την αναμέτρηση με τον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι στον πρώτο γύρο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε συγκεντρωμένος και με πολύ καλό πρώτο σερβίς πήρε τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα έφτασε πρώτος σε break, προηγήθηκε με 4-1 και αυτή τη φορά δεν χαλάρωσε όπως με τον Μουζέτι (από 4-1 έχασε το πρώτο σετ 5-7), καθαρίζοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο ο Τσέχος ήταν αυτός που μπήκε επιθετικά και έκανε πρώτος το break, για να προηγηθεί με 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ωστόσο, είχε απάντηση και με τρία σερί games ισοφάρισε 4-4. Στο 6-5 ο Κολάρ βρέθηκε με 2 set point στο σερβίς του Τσιτσιπά, αλλά ο Στέφανος τα έσβησε και πήγε το σετ στο tie break. Εκεί μάλιστα προηγήθηκε με 3-0, ο Κόλαρ αντέδρασε, ισοφάρισε με τους δύο τενίστες να βρίσκονται σε αλλεπάλληλα set point κρατώντας το σερβίς τους, μέχρι που ο Έλληνας έκανε το mini break και πήρε το tie break και έκανε το 2-0 στα σετ.

ΠΗΓΗ