Η αβεβαιότητα για την τέλεση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων έχει «σκεπάσει» για τα καλά το Τόκιο… Καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά σε ολόκληρη την Ιαπωνία και σε πολλές μεγάλες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, αξιωματούχοι τόσο στο Τόκιο, όσο και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν ότι η διεξαγωγή ασφαλών αγώνων μπορεί να μην είναι δυνατή, θέτοντας σε κίνδυνο το όραμα που είχε δημιουργηθεί και ήθελε τους Αγώνες να αποτελούν μία παγκόσμια γιορτή για το τέλος της πανδημίας.

Πλέον το σενάριο η ΔΟΕ να υποχρεωθεί να ακυρώσει τους Ολυμπιακούς για πρώτη φορά μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ορατό. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα τόσο για την Ολυμπιακή οργάνωση, όσο και για την Ιαπωνία, η οποία έχει δαπανήσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή σταδίων και τη βελτίωση των υποδομών της για να φιλοξενήσει τους Αγώνες, όπως και επιπλέον δισεκατομμύρια για να καθυστερήσει την εκδήλωση κατά ένα χρόνο.

Για εβδομάδες, Ιάπωνες αξιωματούχοι και στελέχη της ΔΟΕ επέμεναν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν και ότι δεν είναι δυνατή η περαιτέρω καθυστέρηση. Οι διοργανωτές προσπαθούν να βρουν σχέδια για τη διεξαγωγή των Αγώνων με τρόπο αποδεκτό από το ιαπωνικό κοινό, ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων ασφαλείας.ΠΗΓΗ