Η Εθνική ομάδα μπάσκετ κέρδισε στην παράταση με 84-78 τη Βουλγαρία στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket 2021. Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα για την μεγάλη ανατροπή που συντελέστηκε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας.

Όταν η Εθνική ομάδα αισθάνθηκε ότι κινδυνεύει να… ξαναχάσει, ο Γιάννης Αθηναίου ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά και με μεγάλα τρίποντα πρώτα έστειλε τον αγώνα στην παράταση και στο φινάλε προσυπέγραψε τη νίκη (84-78, κ.α. 71-71) επί της Βουλγαρίας στο δεύτερο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ του 2022 που διεξήχθη στο Σεράγεβο.

Όλοι οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πάλεψαν σκληρά και έδωσαν μεγάλες «μάχες», δεν το έβαλαν κάτω, ακόμη και όταν βρέθηκαν πίσω με 16 πόντους αντέδρασαν, έβγαλαν τον αθλητικό εγωισμό που είχαν… ξεχάσει και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη με τον Γιάννη Αθηναίου να βάζει την υπογραφή του με μεγάλα τρίποντα (4 τον αριθμό) από το τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας μέχρι και το φινάλε της παράτασης…



ΠΗΓΗ