«Η πρόταση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για οριζόντια μείωση 15%, έτσι όπως έχει διατυπωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη τους μέσους όρους κατανάλωσης της τελευταίας πενταετίας, είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας. Γιατί αυτό, επί της ουσίας, για τη χώρα μας σημαίνει μείωση πάνω από 15%. Σημαίνει μείωση 24%. Η Ελλάδα αύριο θα επιδιώξει αλλαγή αυτής της πρότασης. Θα επιδιώξει να εξαιρεθεί η χώρα μας από αυτή τη μείωση» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ερωτηθείς για τις προσδοκίες της Ελλάδας κατά τη σύνοδο των υπουργών ενέργειας στις Βρυξέλλες, δεδομένης της πρότασης της Κομισιόν για μείωση κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισπανία και Πορτογαλία κατά του σχεδίου της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης του φυσικού αερίου

«Αν αποφασιστεί κάποια μείωση, αυτή θα αποφασιστεί με βάση την προηγούμενη χρονιά και όχι με το μέσο όρο της πενταετίας» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων που αφορούν και την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και τις τιμές σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, γενικά την ενεργειακή κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη. «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του, με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις αυτές και κάθε ιδέα, κάθε πρόταση που έχουμε και που είμαστε πεπεισμένοι ότι συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα τη μοιραζόμαστε και με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, αλλά και με τους αρμόδιους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».





ΠΗΓΗ