Κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ ο Γιάννης Οικονόμου ερωτήθηκε για την πιθανότητα καταβολής έκτακτου επιδόματος σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού το Πάσχα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι οι «ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη δεν θα μείνουν μόνες τους απέναντι σε αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις, πάντοτε όμως μέσα στις δυνατότητες του προϋπολογισμού. Μετρημένα και με σωφροσύνη όταν η κυβέρνηση έχει κάτι συγκεκριμένο να ανακοινώσει, θα το κάνει».
Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή εισήγηση της Επιτροπής να καταργηθεί η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε ότι η Επιτροπή εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει, συμπληρώνοντας ότι λαμβάνονται υπόψη και τα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και οι τάσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας ουσιαστικά σε καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις ύψους 6,5 δισ. ευρώ, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση σέβεται το δημόσιο χρήμα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επεξεργάζεται καλύτερα τα στοιχεία που επικαλείται όταν μιλά για απευθείας αναθέσεις από την κυβέρνηση.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 6η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Αφρικανικής Ένωσης, στην άτυπη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια και εστίασε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.
«Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα των τελευταίων ημερών, την ουκρανική κρίση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την απόλυτη συστράτευσή μας με τους ευρωατλαντικούς συμμάχους μας, τόνισε παράλληλα την ανάγκη να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους της επικοινωνίας και της διπλωματίας με τη Ρωσία και επισήμανε ότι πιθανή κλιμάκωση της κρίσης δεν θα οδηγήσει σε νικητές, παρά μόνο σε ηττημένους», σημείωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με ανάλυση του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, η χώρα μας αναδεικνύεται παγκόσμια πρωταθλήτρια στις επενδύσεις. Από τελευταία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2019, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς και ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς». Τέλος, στάθηκε στην σημαντική αύξηση των νέων επιχειρήσεων, επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καθώς και στη μείωση της ανεργίας από 17,2% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,8% το Δεκέμβριο του 2021.