Περισσότερες από δέκα εταιρείες, μεταξύ των οποίων τρεις από τις ΗΠΑ και μία από την Ευρώπη, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τουρκική startup Goldtag, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές χρυσού και να χαρίζουν χρυσά δώρα μέσω κινητών τηλεφώνων.

Οπως δήλωσε ο Ντολουνάι Σαμπουντσόγλου, συνιδρυτής της Goldtag, προς το παρόν, δεν θα πουληθεί πάνω από το 20% των μετοχών. Εκτός από τους διεθνείς επενδυτές, ενδιαφέρον για συνεργασία έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον επτά τουρκικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και μία τράπεζα.

″Εχουμε πίστη στις δυνατότητες και την πρωτοτυπία της Goldtag. Το επενδυτικό ενδιαφέρον μας κάνει ευτυχισμένους” δήλωσε ο Σαμπουτσόγλου. ”Εχουμε λάβει μερικές προσφορές που μας βάζουν σε πειρασμό, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στην περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής και στην αύξηση του αριθμού των χρηστών. Θα εξετάσουμε τις προσφορές συνεργασίας στο μέλλον. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο brand για την χώρα μας και γι′ αυτό δεν σκεφτόμαστε να πουλήσουμε ολόκληρη της εφαρμογή.”

Οι δημιουργοί της περιμένουν ότι τουλάχιστον 50.000 χρήστες θα ”κατεβάσουν” την εφαρμογή Goldtag το 2021. Οι περιορισμοί λόγω πανδημίας σε γάμους και άλλες εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, αναμένεται να διευρύνουν την βάση των χρηστών της. 

Σύμφωνα με την τουρκική παράδοση, συγγενείς και φίλοι αγοράζουν χρυσά νομίσματα, βραχιόλια και κολιέ για να τα δωρίσουν σε νεόνυμφα ζευγάρια. Δώρα από χρυσό είναι επίσης δημοφιλή σε πάρτι γενεθλίων, γιορτές για νεογέννητα και baby shower.

Οι χρήστες της Goldtag μπορούν, επίσης, να αγοράσουν, να πουλήσουν και να συγκρίνουν προϊόντα χρυσού μέσω των κινητών τους, κατά την διάρκεια των lockdown και των μέτρων καραντίνας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η εφαρμογή Goldtag υποστηρίχθηκε από το κέντρο τεχνολογίας Hacettepe Teknokent του Πανεπιστημίου Hacettepe της Αγκυρας.

Πηγή: hurriyetdailynews





ΠΗΓΗ