Σπουδαίο «διπλό», με το οποίο αρνείται να εγκαταλείψει το «κυνήγι» της οκτάδας, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ, απέναντι στον πρώην προπονητή του Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 89-87 στην παράταση (73-73κ.α.) από την έδρα της Μακάμπι, για την 19η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 10-8 το ρεκόρ τους, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική νίκη και «αρπάζοντας» το έκτο εφετινό «διπλό». Στον αντίποδα, οι Ισραηλινοί υποχώρησαν σε 8-11. Οι Κώστας Σλούκας (21π., 11ασ.), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13π.) και Σασα Βεζένκοφ (8π., με 2 κομβικά τρίποντα) «υπέγραψαν» την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού στο Ισραήλ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και έκαναν εύκολα λάθη με τον Ολυμπιακό να παίρνει σκοράρισμα από τους Πρίντεζη και Χαραλαμπόπουλο και την Μακάμπι Τελ Αβίβ να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 18-13. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Ισραηλινούς να εκμεταλλεύονται τα λάθη του Ολυμπιακού και να κάνουν το 30-22 με τρίποντο του Τζόουνς στο 15΄.



ΠΗΓΗ